SOBRE BOTANICA

BENVINGUTS A BOTANICA!

Hola, sóc la Sara i Botanica és la meva petita empresa sorgida del desig de viure en simbiosi amb la natura, nodrir la creativitat i enfocar la vida des d’una perspectiva slow.

Després de rodar pel món durant uns quants anys vaig sentir la necessitat de tornar a casa, als Pirineus. Sempre m’havia fascinat el món de les plantes medicinals, les plantes silvestres comestibles… tot un coneixement que hem anat perdent i que crec essencial per tornar a estar en consonància amb la natura. Saber que la natura ens regala tot el que necessitem per viure és fantàstic i m’agrada acollir-ho amb respecte i agraïment. Però el que vaig descobrir un dia que em va acabar de captivar és que, a més de donar-nos aliment i medecina, les plantes ens proporcionen colors! Aquest descobriment em va obrir les portes al camí que em permetia viure la vida que havia imaginat, en plena natura i plena de creativitat.

Rutina de natura i creació

Proveir-me de les plantes tintoreres, conèixer-les i saber quan és el bon moment per collir-les. Tornar al taller per estendre-les i esperar que s’assequin per poder utilitzar-les. Un procés que requereix coneixement del territori, de la flora i dels millors llocs on torbar-la. Requereix viure el temps de manera més lenta, pausada, esperant que la natura segueixi el seu curs i m’ofereixi allò que busco.

Guardar les restes de les plantes tintoreres que utilitzo a la cuina, transformant les pells seques en color enlloc de brossa. La recol·lecció d’aquestes és igual o més entranyable que la de les salvatges. Conto amb la col·laboració de moltes persones, familiars, amics, clients que pensen en Botanica i guarden cada dia, poc a poc, les pells del que mengen per donar-me-les quan en tenen una bossa plena.

Pensar i crear cada producte. Des de que l’imagino fins que l’acabo passen moltes coses, molts processos i tècniques diferents que fan que la feina no sigui mai monòtona. No només penso en el disseny i la confecció de la peça de roba sinó en quin estampat vull que tingui, quina és la millor tècnica per aplicar-lo i quina planta i gamma de colors seran millors per donar intensitat al motiu.

I finalment tenyir. Recuperar les plantes que fa temps que esperen per ser utilitzades, infusionar-les en una olla ben gran per posar-hi la roba i esperar. De nou esperar, sense pressa, perquè la química faci el seu efecte i el color passi de les plantes al teixit.

Aquesta és la rutina que em regala Botanica.

La borda, el taller

Treballar els tints naturals a casa no és la millor de les opcions, sobretot quan l’olor de vinagre ho impregna tot.

Per sort, l’univers va fer que em creués amb persones generoses, que creuen en aquest projecte i que estan disposades a cedir espais per a la creació.

Així és com Botanica i jo hem acabat en aquest magnífic espai, l’Era Mateu: una construcció de principis de segle XX, típica del Pirineu, al bell mig del poble d’Engordany i a tocar de l’antic safareig, on puc esbandir i rentar la roba que tenyeixo, com devien fer, no fa tants anys, altres dones.

Contacta’m si t’agradaria visitar el taller!

VOLS CONÈIXER DE MÉS A PROP
EL MEU PROCÉS DE TREBALL?

Este mensaje de error solo es visible para los administradores de WordPress

Error: Las solicitudes de API se están retrasando para esta cuenta. No se recuperarán nuevas entradas.

Inicia sesión como administrador y mira la página de configuración de Instagram Feed para obtener más detalles.